fredag 11. mars 2011

50-talls husmoren

Tenk om eg hadde vært en 50-talls husmor. Da hadde lukten av frisk grønnsåpe jaget vekk alle hybelkaniner. Gulvene hadde vært skuret og bonet, oppvasken vært borte. Klærene hadde ikkje bare vært rene, men strøket og lagt med fine brettekanter i skapet. Middagen hadde stått klar på komfyren da mannen min kommer hjem fra jobb. Mens jeg ønsker han velkommen med et stort smil og polkadottkjole.

Men her ligger jeg på sofaen i morgenkåpe. Klokken nærmer seg 13. Kopper og kar står strødd utover kjøkkendisken og resten av leiligheten. Eg har ikkje engang rukket å fått den inn i oppvaskemaskinen, noe man ikkje hadde på 50-tallet. Eg har vaska noen klær da. De ligger tørre i en diger haug klare til å brettes og komme direkte inn i skapet. Strøket blir de aldri. Men jeg har ikkje kommet til bunnen av skittentøys kurven, der polkadottene fremdeles ligger. Eg tar på denne sangen for å komme i den rette stemningen. Kanskje eg får sving på skurefilla da? De er i alle fall inspirert av rett tidsepoke. Å om bare eg og kunne bli det.


Mannen min kommer kanskje ikkje hjem til et strøket hus i dag heller. Vet ikkje om han noen gang har gjort det eller om det kommer til å skje. Men eg vet at han elsker meg. 2011 husmoren. Som tar ferie når det er ferie.

4 kommentarer:

 1. Hei, skulle ønske jeg haddde fått somlet meg til å ta fredagsvasken, men fridag i dag, og jeg gjør som deg: sitter i sofaen og leser litt blogger, er inne få favorittsidene på FB og bare later meg. Skal prøve å få gjort noe senere i dag, men trenger å være lat når jeg har fri:) Jobber nok som det er. Klem fra Mona

  SvarSlett
 2. hehe. Blogglesing kan fort ta hele formiddagen.
  Men så mye kjekt å se der ute i bloggverden.

  SvarSlett
 3. Du vet 50-talls husmoren pendlet ikke mellom fylkene på jobb, så nyt dagen på sofaen, ktp :)

  SvarSlett
 4. hehe nei dei gjer vell ikkje d.
  Truls får klare seg med Toro,
  og eg får klare meg uten polkadotter...

  SvarSlett