onsdag 29. juni 2011

Foccacia- Jamie Oliver



Jeg bruker like greit internett som kokebok jeg. Når jeg trenger en oppskrift så har jeg hele verden å velge mellom. Denne oppskriften fant jeg og på nettet. Fantastisk godt Foccaciabrød.  

50 g fersk gjær eller 1 pose tørrgjær
30 g honning (eller sukker - jeg brukte sukker)
6,25 dl lunkent vann
1000 g hvetemel
30 g salt
litt ekstra mel til utbaking
Bland i f.eks:
Hvitløk, basilikum, oliven, fetaost, havsalt, soltørkedetomater e.l.

Løs opp honning/ sukkeret i halvparten av det lunkne vannet (bruker du vanlig
gjær skal den også løses opp her)
Ha mel, tørrgjær og salt i hurtigmikseren. Ha i vann og elt godt. Lag
en ganske rund form av deigen og legg på et stekebrett til heving.
Skjær snitt i med en kniv, det får den til å heve raskere. Skal heve
til dobbel størrelse (40-90 min). Når ferdig hevet, slå all luften ut
av deigen i ett minutt. Del deigen i to eller fire. Elt tilbehøret inn i deigen. Bruk kjevle eller hendene og form deigene til omtrent 1,5 cm tykke ovale leiver. Legg brødet på et stekebrett, lag huller i brødet og dynk over med olivenolje. Etter ca 5 min har foccaciaen hevet til 3 cm.

Stek ved ovnens høyeste temperatur i 15 min eller til gjennomstekt. Det skal kjennes hult når du dunker på det under.

søndag 26. juni 2011

Tid for oppgradering

Det er sommer, og det er tid for å gjøre en aldri så liten oppgradering. Ei av tantene mine skal ta saken i egne hender og pusse opp stuen. Noe dere ser, ikkje er blitt gjort siden 90tallet. Så no er vi spent. 
Kommer tilbake med flere bilder underveis. 

Og om 3 uker skal stuen være godt som ny.

Lykke til tante!!! Vi heier på deg!



lørdag 25. juni 2011

En frisk farge

Tanta mi har malt et hjørneskap i en frisk turkis farge. Det setter preg på hele hagestuen deres. Jeg synes fargen gjør rommet sommerlig. Ved å fjerne døren til det øverste skapet har hun gitt tinga den hedersplassen de fortjener. 

Med doble terrasse dører har de mulighet til å holde kulde og regn ute, når Bergens været kommer sigende utover mot Askøy. Men de har også mulighet til å åpne opp, og virkelig nyte hver solstråle i løpet av sommeren.  




onsdag 22. juni 2011

Mye på programmet

Endelig har ferien startet. Det har skjedd mye her i det siste. Noe dere sikkert har merket på få innlegg på bloggen også. Vi har blant annet vært i bryllup til to gode venner. 


Her ser dere brudeparet kjære av bryllupskaken som søstra mi har laget. Da hun skulle lage en lik kake til mitt og Truls sitt bryllup trengte vi et kakefat. Morfar var så grei å både designa og snekra et kakefat som passet akkurat til  kakeformen=)



 Temaet for bryllupet var lilla. Se på de nydelige blomstrene som en venninne av bruden har laga. 




Jeg hadde tilfeldigvis et sølvfat i bilen da de trengte å noe å ha kubelysene på. 

Det er mye som har skjedd, men også mye som skal skje. Eg og Truls skal flytte inn i leiligheten som farfaren min har bodd i. Vi skal rett og slett flytte hjem til mamma;) Eller i kjellerleiligheten. Dette betyr mye arbeid frem over. Både oppussing, ned vasking både en og to ganger. Og ikkje minst pakking og flytting. Derfor kan eg ikkje love mange blogg innlegg de nærmeste 5 ukene. Men det betyr at det blir mange godbiter på sensommeren. Både før og etterbilder og annet som har med flyttingen å gjør. 

Dette blir spennende. Mest gleder eg meg til å komme ut igjen i gettoen til slekta mi. 



mandag 13. juni 2011

Det lyser i Oldemorhuset!









Om kveldene kan man se at det lyser i Oldemorhuset. Da jeg vokste opp satt Oldemor i vinduet og vinket. I dag er det en annen generasjon som har tatt over. Men det lyser fremdeles i vinduet. Nå er det moderne lamper som gjør det lyst i krokene.


onsdag 8. juni 2011

Der skapet står


 Små barn kan også vise hvor skapet skal stå. Tantebarnet mitt vet i alle fall hvor tinga inni skal stå. Han har tatt på seg arbeidshanskene og skal vise tante hvordan det egentlig skal se ut inni skapet.

Julie har kjøpt nytt vitrineskap, og der kommer virkelig besteserviset til sin rett.