lørdag 28. mai 2011

Majorstuå


I Skudeneshavn fant vi en liten koslig kafe. Den var helt unik. På menyen var det vafler og kaffe. Og bak disken sto det en koslig eldre kar. Interiøret var en god blanding av nyere og gamle ting.


Det beste med kafebesøket var det gode selskapet. Marianne likte seg i Skudenes på tross av regnet (varmblodig som hun er).


Eg har ikkje så mye å si om denne lampen. Den hang i taket, og er det noen der ute som vet hvor og når de brukte slike så må de skrive det i komentarfeltet.


Hvorfor være en kafe lik alle andre, når en kan være unik. Skikkelig hjemme koslig. 


onsdag 25. mai 2011

Sørlandsidyll på vestlandet

Hvor skal du reise i sommer? Er du fra vestlandet og har lyst på litt sørlands idyll, trenger du ikke å dra langt. Skudesneshavn ligger ikkje på sørlandet, men har små hvite hus og trange gater. I den gamle delen kan du også finne små sjarmerende kafeer. 





Mange av de hvite husene har forseggjorte dører. Her har de latt seg inspirere av sjøfarten som har preget denne byen i alle tider. 


Hvite hus med stakittgjerder





Romantisk lysthus.


Denne hadde lett fått kommet inn i min drømmehage.


Som dere ser var det ikkje mye tegn til sommer når eg var i Skudesnes.





Oppdag Norge!



mandag 23. mai 2011

Cupcakes

Her er oppskriften som eg brukte da jeg laga cupcake til Rockabilly-festen. Om du er knakandes god til å bake cupcake kan du bli med i Miss Cupcake 2011 konkurransen. Eg stiller ikkje i år. Kanskje neste år, når eg har øvd meg litt ;)


Arkanas Cupcakes (6 store, 12 vanlige)

2,5 dl melk
1 egg
¾ dl matolje
4,8 dl hvetemel
6 store ts bakepulver
en klype salt
1,5 dl sukker

Det tørre og det våte blandes hver for seg. Deretter røres det tørre lett ut i væsken. Røren skal ikke være jevn, da blir muffinsene seige. Ha i ønsket smakstilsetning. Fyll i store muffinsformer som ligger i muffinsbrett. Stek ved 200-220 grader i 15-20 minutter.
Jeg brukte bringebær i mine, men her er følger flere forslag på smaker:

* sjokoladebiter, evt. bytt ut litt av melet med kakao
* revet gulrot (bruk gjerne brunt sukker i stedet for hvitt, + litt kanel og kardemomme)
* revet eple/epleterninger + kanel (gjerne brunt sukker istedet for hvitt)
* most banan + hakkede mandler
* blåbær eller andre bær
* revet appelsinskall + bytt ut litt melk med appelsinjuice
* finhakket aprikos + hakkede pecannøtter
* 1 ss kaffepulver + hakket sjokolade
* hakket krokanrull 

Smørkrem (lag mer enn denne oppskriften om det er behov)

150g margarin
1/2pk melis
4ss melk
Konditorfarge (jeg brukte cacas, de har ekstra sterk farge)
Smak:
Sitron essens
Vanilje essens

Miks margarinen til en jevn blanding (skal ikke smeltes). Ha i melis og miks dette godt sammen. Ha i smak og konditorfarge etter ønske. Bruk en kakesprut med stjerne form, og påfør smørkremen i et spiralmønster.


fredag 20. mai 2011

Mini Grønnsakshage


Tante Kari Merete har laga seg en liten grønnsakshage. Ingen kan komme å sei at man ikkje har plass til ein slik ein. Enten har mann plass på balkongen, hagen eller til og med i kjøkkenvinduet. Dette er skikkelig inspirasjon til de som påstår de ikkje har grønne fingre. 

torsdag 19. mai 2011

50talls stæsj


Et lite blikk på hvordan vi pyntet til Rockabillyfesten. Her har vi hengt opp mor i huset sine gamle laminatplater. Som velkomst drink fikk alle Cola på glassflaske. Colabrettet fant vi på Spareland. Siden det er skikkelig mote med 50tallet nå, så finner man dotter og pin uper over alt. 





onsdag 18. mai 2011

Å komme til duk og dekket bord










Eg hadde to antrekk å velge mellom på 17.mai. Siden det var både sol, hagel og regn på Askøy valgte eg bunaden fremfor 50talls kjole. Eg feira ikkje så mye, men fekk med meg noen gamle og nye tradisjoner. En av dei gamle er å spise rømmegrøt sammen med slekta. Den nye tradisjonen var at me skulle ha tautrekking, der de som tapte måtte lage rømmegrøt til resten av gjengen neste år. Eg kan røpe så mye som at eg gleder meg til å gå til duk og dekket bord neste år også=)

søndag 15. mai 2011

Rockabilly-party

Det er alltid kjekt å kle seg opp når man skal på fest. Enda kjekkere er det når man har lov til å kle seg i noe litt utenom det vanlige. Da vi hadde fest på fredag kom jentene med pinup klær og store kjørt. Mennene kom i blant annet skinnjakker og Elvissleik. 



For å få den rette 50talls sveisen trenger man gode gammeldagse hårruller. Leila var så søt med de, at hun kunne nesten gått slik på hele festen.
  



Den kjekke 50talls mannen min. 



Endelig hadde Marianne en god anledning til å ta på seg kirsebærkjolen sin. Her med underkjørt, slik at man får ekstra fin fasong på kjolen når man danser. 



Håkon fant ut han matchet cupcakene. 



Pinups hører selvsagt med på en 50tallsfest.  



Alle kan danse. Det er mitt moto. Noen var litt skeptisk i starten. Men når de først fikk igang rockefoten så var de ikkje til å stoppe. 





Dere skal få oppskriften til cupcakene en annen gang. Første gangen eg baka cupcake, så eg e ganske fornøyd. 





Eg må anbefale dere å arrangere Rockabillyparty eller annen temafest.

lørdag 14. mai 2011

Rock everybody!





I går var det rock & roll her til langt på natt. Senere i dag skal dere få se om denne gjengen kunne svinge seg. 

onsdag 11. mai 2011

Ta en tur innom Finn

Ei eg e veldig glad i har vært på finn.no. Og der fant hun disse flotte stolene. HELT GRATIS! Med både røde og hvite trekk. Skal sei noen er super heldige=) Men det handler kanskje ikkje bare om å være heldig, men og å følge med på hva som blir lagt ut på finn. Man må være tidlig ute skal man få tak i slike gobiter gratis. 



tirsdag 10. mai 2011

Drømmer meg helt bort i en svunnen tid



Eg bare drømmer meg langt vekk om dagene. Til en tid som er forbi. En tid som eg ikkje en gang har levd i. En tid med rød leppestift, stramme kjørt med høye liv, dotter, svingkjørt, jukebox, underkjørt, brylkrem og rock and roll. Eg drømmer meg rett og slett tilbake til 50 tallet. Som dere vet så er idolet mitt 50talls husmødrene. Men man kan ikkje være så pertentlig hele tiden (akkurat som eg noen gang har vært d;). Derfor e d rockabilly perioden som gjelder her i huset. Eg har rota rundt på nett og funnet litt kjoler og underkjørt. Så no begynner skapet å fylles opp av pinup- og svingkjoler. No skal eg bare ta på meg 50s housewife kostyme og sette i gang og vaske, til rockabillyfesten eg og Leila skal ha. Kanskje eg skal sette på litt musikk til arbeidet. Som dere kanskje har fått med dere er det som sagt The Baseball som er min favoritt.


onsdag 4. mai 2011

Bank på...

Eg er endelig ferdig med bacheloroppgaven min, og no kjenner eg at eg begynner å leve igjen. Bare det å ta frem en bok som ikkje har noe med pensum å gjøre, har eg ikkje hatt samvittighet til på tre år......  



Skulle egentlig bare vise dere de søte schrapbook-hjørnene som eg fant. Eg festa de likegodt rundt på dører og skap. No tenker eg at eg må skaffe meg en slik wallstickers også. Det kan eg vist få herKjedelig å bare ha det på bildet, og ikkje i virkeligheten.