tirsdag 29. mars 2011

Mom's The Boss!




Her ser dere godstolen til tante. Hun har bytta ut paljettputa, men det ser fremdeles innbydende å sette seg ned å lese en bok her. Bilde i midten: Jacoben har laga ein gong denne vispen til å røre i grauten med. I dag henger den på pynt på kjøkkenet til tante.

Dette huset har bare to regler. De kan man lese på skiltet som henger på vispen. Regel 1: Mom's the boss. Regel 2: See rule 1. 

Hvorfor gjemme sølvet nedi en skuff når man ikkje bruker det. Tante har det liggende fremme på et sølvfat. 

søndag 27. mars 2011

En koslig kveld!


Made by Kari Merete


En kveld var jeg innom tante. Hun hadde tatt ned litt forskjellig fra loftet sitt, og det ble noen fine bilder. Nå har hun plutselig fylt huset med nyegamle ting. Her ser dere en arvet kjenk etter Klara og Jacoben. Den har hun pyntet med bilde av familien. Man trenger ikkje alltid ut med så mye peng for å få noen forandringer i hjemmet. Kanskje man bare kan se igjennom ting som ligger lagret.


Jeg har ofte glemt hva jeg har liggende. Den gang det ble pakket ned var det ute av moten. Og nå er det jammen blitt skikkelig inn. 

torsdag 24. mars 2011

En brun kontrast blant alt det hvite

Her ser dere de hvitmalte stolene i lag med fire andre hvitmalte stoler. Hvis dere ser etter så har Wenche brukt en brun stol som kontrast. 


tirsdag 22. mars 2011

Hvitmalte stoler


 

Wenche har tatt malerkosten frem og hvit malt disse stolene. Tidligere var de i brunt tre med helt andre trekk. Man trenger bare være litt fingernem og tollmodig, for dette arbeidet tar tid.

søndag 20. mars 2011

Bryllupsmesse i Legenes hus.


Sist søndag var eg med ei venninne som skal gifte seg til sommeren, på bryllupsmesse. Messen ble holdt i Legeneshus i Bergen, og eg ble helt betatt av det flotte huset. Dere som ikkje er gift kan jo drømme dere vekk i noen av kjolene også. 

















Hva fant dronningen på sitt loft?

Jeg har tatt en titt inn på Kongehuset sine hjemme sider. Dronning Sonja viser der den Store spisesalen på Slottet. Men hun fant noe på loftet. For å se hva det var må dere se denne filmen.

fredag 18. mars 2011

I`ve got some great news!


Disse koppene og asjettene har Elin kjøpt på Nille. Det er forskjellige oppmuntrende setninger på hver av dem. Eg synes at de e helt utrolig herlige. Tenk å få gode ord servert på et fat.

torsdag 17. mars 2011

Halvor Bakke

Eg hadde en stor mulighet. Mulighet til å snakke interiør med Halvor Bakke. Men eg turde ikkje gå bort å snakke til han der han sto på stand, på en messe eg var her om dagen. Følte meg plutselig veldig sjenert og fjortis igjen. Hvordan går man liksom bort og snakker til en kjendis.

Det hele var vell mer slik. Eg sullet rundt og tok bilder av diverse. Også standen til Halvor Bakke, uten at eg registrerte at det faktisk var HALVOR BAKKE sin stand. Eg oppdaget det ikkje før mine gode venner visket det til meg. Eg hadde vist vært mer opptatt av interiør og stil, enn personene rundt meg. Og når eg endelig oppdaget det satte fjortis faktene inn.
Hadde eg bare vært frimodig nok så hadde eg faktisk hatt mye mer interessant å skrive her i dette innlegget, enn mine fjortis fakter. Da kunne eg lagt ut om alt vi hadde snakka om; interiør og design.

Derfor må eg dessverre skuffe dere. Eg har ikkje noe intervju av Halvor Bakke her på bloggen min. Men bilder fra messen skal dere få se om ikkje mange dagene. 

tirsdag 15. mars 2011

Tea Time



Noen bloggere snakker allerede om våren. Eg har sett glimt av den, det må eg innrømme. Men eg ser og at vinteren ikkje vil slippe taket helt enda. Her er været helt hyperaktivt. Jaja, vi får bare nyte den tiden som er og finne frem noe varmt i koppen. Kopper fra Menu, brødboks fra Kremmerhuset og krukke fra Ikea. Plakaten er kjøpt i London.







Kamomillete DEMO by Stian Thunder

fredag 11. mars 2011

Kjeller

Bli med ned i kjelleren. Ok dere får ikkje bli med helt ned. Men trappen skal dere få se. Mamma har de siste ukene hatt et prosjekt gående i Jacoben og Klara sitt hus. Og slik ble resultatet. Hvem har ikkje lyst å gå ned for å vaske klær nå? (på med polkadottene Julie og kom deg ned)






Døren har pappa snekret, slik at den skal passe til målene.





En sjablong har fått plass på døren. Her er det ikkje mulig å gå feil.








Her kan man henge av seg etter at man har vært på fisketur. Så slipper det å lukte i resten av huset. 









Den gamle trappen er her fortsatt. 




Den gamle luken til Jacoben er byttet ut med en ny. Bakom den kan man gjemme unna litt av hvert. Her er det klart til å stables. 









Man skal se godt når man går i trapper. Så her har de lagt inn spotter i taket.


Må bare legge til at Olla (Klara) hadde vært kjempe kry hadde hun sett den finne kjellernedgangen.

50-talls husmoren

Tenk om eg hadde vært en 50-talls husmor. Da hadde lukten av frisk grønnsåpe jaget vekk alle hybelkaniner. Gulvene hadde vært skuret og bonet, oppvasken vært borte. Klærene hadde ikkje bare vært rene, men strøket og lagt med fine brettekanter i skapet. Middagen hadde stått klar på komfyren da mannen min kommer hjem fra jobb. Mens jeg ønsker han velkommen med et stort smil og polkadottkjole.

Men her ligger jeg på sofaen i morgenkåpe. Klokken nærmer seg 13. Kopper og kar står strødd utover kjøkkendisken og resten av leiligheten. Eg har ikkje engang rukket å fått den inn i oppvaskemaskinen, noe man ikkje hadde på 50-tallet. Eg har vaska noen klær da. De ligger tørre i en diger haug klare til å brettes og komme direkte inn i skapet. Strøket blir de aldri. Men jeg har ikkje kommet til bunnen av skittentøys kurven, der polkadottene fremdeles ligger. Eg tar på denne sangen for å komme i den rette stemningen. Kanskje eg får sving på skurefilla da? De er i alle fall inspirert av rett tidsepoke. Å om bare eg og kunne bli det.






Mannen min kommer kanskje ikkje hjem til et strøket hus i dag heller. Vet ikkje om han noen gang har gjort det eller om det kommer til å skje. Men eg vet at han elsker meg. 2011 husmoren. Som tar ferie når det er ferie.

torsdag 10. mars 2011

Kjellertrappa

Jeg har vist dere noen av tinga jeg fant i kjelleren. Men nå vil jeg vise dere hvordan det så ut på vei ned i kjelleren. Her ser trappenedgangen slik den så ut for ikkje så lenge siden. Det har skjedd en liten forvandling her. Den skal dere få se i morgen.





 

tirsdag 8. mars 2011

Eg fant, eg fant.....

Hva fant du nå da, tenker du sikkert. I kjelleren fant eg mange gode minner, mye skrot og mange fine ting eg skulle ønske eg hadde plass til i leiligheten. Og så fant eg blant annet disse. Eg synes de var søte, men ikkje helt min stil. Så da tenkte eg å gi de til Fretex. Men først skal dere få anledningen til å få de helt gratis (porto betaler du selv). Så hvis det er noen av dere som samler på akkurat dette fra Porsgrunn eller trenger slike. Bare skriv en kommentar i kommentarfeltet. Er det flere trekker jeg blant dere.


Dere skal få se hva mer eg fant en annen dag. Men det skal eg beholde selv. Nøkkelord: Figgjo.

Vinterferie, fri til å gjøre det man ellers ikkje får gjort


Det er vinterferie. Men det er ikkje mangel på noe å ta seg til. I dag skal eg rydde i noen kasser eg har stående i kjelleren til søsteren min. Håper å få gitt noe til Fretex og orden i resten av sakene. Vet i alle fall om noen som blir glad då. Og dessuten er det ganske spennende å se igjennom saker eg ikkje har sett i på år og dag. Kanskje eg finner noe eg har lyst å ha fremme som eg har glemt eg har. 

mandag 7. mars 2011

Bli inspirert til å handle på Fretex.








Denne helga har eg vært på besøk hos svigermor. Hun bruker Fretex som sin inspirasjons kilde. Og med disse bildene fra hennes hjem vil jeg inspirere dere til å dra på Fretex når dere trenger noe til huset. Dere hjelper både miljøet og mennesker som trenger det. 

lørdag 5. mars 2011

Et sted til å oppbevare glasstøyet.

 Dette skapet sto egentlig i en bil butikk med utstillingsvarer i. I dag har det kommet hjem i stua til Wenche. Lite er gjort med dette skapet og fargen er original.


 Wenche har alt glasstøyet sitt stående i skapet. Det gir et ryddig preg.







Og alt kommer selvsagt fra Fretex.

onsdag 2. mars 2011

Gjenbruk fra Fretex


Svigermor må ha drømmejobb nummer en for de som er interiør interesserte. Hun jobber nemlig på Fretex. Når jeg kommer hjem til henne er det alltid noe nytt, nei eg mener brukt. Så mye fint man kan finne på Fretex. 








Dette te-settet er jo skikkelig på mote, og slikt må man i brukt butikker for å finne. Slikt finner man ikke på Ikea.