mandag 28. februar 2011

I believe in angels

 
Nydelige Elin. 


Herre, Gud, du er jo mitt håp, fra ungdommen av har jeg satt min lit til deg. Sal. 71.5 


Tulipaner som Elin har fått av noen gode venner.





lørdag 26. februar 2011

Opp en trapp og inn en dør

Siste måneden har jeg vært mye sammen med to gode venninner.Her ser dere Tone med kaffekoppen.  De bor på loftet til en menighet i en liten by på Østlandet. Der føler eg meg alltid velkommen og eg kan få så mye kaffe eg bare vil=) 

På kjøkkenet deres er temaet rødt.






Disse espresso kannene ser veldig snedne. Man kan sette de rett på komfyren. De kommer i forskjellige størrelse, avhengi av hvor mange kopper du vil servere.


Her har de pyntet med isteflasker i pastellfarger, noe jeg har sett andre bloggere også har gjort. 

Disse jentene er reisevante, her er et eksotisk innslag av hva de har tatt med hjem i leiligheten sin. 



fredag 25. februar 2011

En 60-talls drøm



På en grå og kald parkeringsplass i Porsgrunn, sto denne å lyste opp tilværelsen. Ikkje hadde eg sett lignende før. Men da jeg tok en nærmere kikk sto d Figaro på den snertne lille bakenden. Figaro? Hm… aldri hørt om tenkte eg. Den så ut som en drøm fra 60-tallet. Lysegrønn, litt skitten av alt veisaltet. Da jeg kom hjem måtte eg bare finne ut av denne lysegrønne drømmebilen. Figaro Nissan. Og den er ikkje fra 60-tallet. Men hva gjør vell det? De ble produsert fra 1989 og er spekket med moderne finnesser, som skinn seter, cd-spiller og åpent tak. Dere må bare se den på Autofil.   

onsdag 23. februar 2011

Mormors hjerter






Har to tovede hjerter i vinduet. Det er hjerter som mormor har strikket og tovet til meg. De er litt vinterlige i ull, men jeg har de fremme hele året. 

søndag 20. februar 2011

Hvorfor gjemme det bort?



Denne har dere sett før. Hvor ofte kan eg bruke den? Mange har nydelige smykker eller klær som man ikkje har så mange anledninger til å bruke. Som dere vet har jeg og strømpebåndet fra bryllupet i en ramme. Det kan dere se  her


Hvorfor ikkje ha det fremme hele året? Henge frem yndlings kjolen, tiaraen eller andre vakre ting som ligger gjemt i skuffer og skap. 


Hva har dere freme til pynt?

fredag 18. februar 2011

De er der, du ser dem bare ikke.



Men denne skal dere få se. Selv om den er liten så er den synlig. Om det går ant å arve engler, vet jeg ikkje. Men denne i plastikk har eg arvet sammen med flere i samme type. 

tirsdag 15. februar 2011

Selv om det er kaldt ute, er det lunt på loftet.

 Gode minner fra Julies barndom, i lag med to små lam. De er et 
morsomt innslag og får små barn til å trives.


Gode minner bevares lettere i minnet, når man har de fremme i ramme.


I kalde vinter kvelder tenner Julie levende lys for å gjøre det lunt inne.



Julie sitter i godstolen og leser lokal avisa. 



søndag 13. februar 2011

Det man ikkje finner på loftet, finner man på Finn.

Som dere sikkert har oppdaget allerede er finn.no helt genialt. Hvorfor må alt koste penger når man kan få det gratis på finn. Man kan jo rett og slett møblere en hel leilighet gratis om man vil. Det har ikkje Julie gjort. Men denne fine sofaen med puff fikk hun helt gratis hos noen fremmede som ikkje trengte den lengre. Hun har brukt litt tid til å få den til å passe til resten av møblene hennes. Tilslutt fant hun noen blomstrete puter og gardiner på Princes, som fikk det hele til å passe sammen. 










De blomstrete putene er et fint innslag blant de ens fargede. Det var ikkje mer som skulle til for å myke opp stilen.

Søndag morgen

Det er tidlig søndag morgen, eg er allerede våken og sitter å spiser frokost. Da man før leste avisen ved frokostbordet, tar eg no frem pcen. Blar gjennom noen nettaviser og finner noe intresangt lese stoff. I dag handlet det om nedleggelse av gårder. Artikkelen ramser opp symptomene som får gårdene til å legge ned. Blant mange symptomer er rovdyra den siste, den symptomen som får det til å bikke over for sauebøndene. Det er da eg tenker at eg er heldig som har vokst opp på en øy der intet rovdyr annet enn menneske hersker. Men alikevell legges gårdene ned her også. Om noen år bor vi vell alle i tjokaste skauen.



torsdag 10. februar 2011

På Loftet hos Julie

Ja no skal dere få bli med på besøk til min kjære søster. Hun bor som sagt på loftet til Klara og Jacoben. Og der trives hun utrolig godt. På 50 kwm har hun faktisk fått god plass til alt man trenger og litt til.


Lampen er fra Ikea. Bilen er dåpsgaven til en liten gutt, som sparer penger til nye leker. 



Hjertet har mamma sydd i Hardanger søm.



Pingvinbilde av Vebjørn Sand.

Vi skal på besøk til Julie flere ganger. 
Om ikkje så alt for lenge. 

tirsdag 8. februar 2011

På Loftet til Klara og Jacoben

bor nå søsteren min. Klara og Jacob var oldeforeldrene våre, som vi var så heldig å ha frem til jeg var 15 år. Siden har både jeg, søstra mi, nevøen min, broren min og fetteren min bodd i huset. Det er et koslig gammelt hus, men som har krevd mye opp pussing, og det er enda mer trengs å gjøres. Pappa og mamma har jammen lagt ned mange krefter i det som nå er blitt et koslig hus, med en stil som er litt ny og litt gammel. 




















(foto: Jensen)

Oppe på loftet bodde i sin tid tipp oldeforeldrene mine. Nå bor den 6 generasjon i huset, for søstra mi har en liten sønn som nå vokser opp her. Han får nok en annen oppvekst enn den gangen dette var et lite småbruk. Da måtte de opp tidlig for å melke kyra og stelle dyra. Om sommeren var det ikkje sommerferie slik som vi har det. Det var slåing, hesjing, brøying og høsting. Og om høsten skulle man høste poteter. Jeg har selv mange gode barndoms minner fra dette arbeidet. Men for meg var det ikkje noe jeg måtte gjøre for å ha mat på bordet, men noe som var en del av en tradisjon. Av oldemor og oldefar fikk vi hver våre lam. Det var kosligt, men eg tenkte aldri over at det var de samme lammene som vi spiste til jul. Slaktebilen kom tidlig på høsten og ikkje mange ukene etter kom pinnekjøttet saltet tilbake. Da var det bare å henge det opp på tørk til julaften. 



(foto: Jensen)

I dag står huset og gården der og minner meg på kulturarven vår. Men det er ingen sauer eller lam som springer rundt. Nabogårdene som nå ligger innimellom byggefelt, legges ned en etter en. Og det er ikkje lengre lønnsomt å drive med småbruk. 




(foto: Jensen)

Heldigvis er det noen som sprer møkka tidlig på våren. Som slipper sprelske lam ut av floren etter påske. Som slår graset slik at det lukter av slåtten i hele bygda. Som hesjer og brøyer. Og så får besøk av slaktebilen vær høst. For når eg ser disse tinga skje rundt meg, får eg alle de gode minnene fra barndommen frem. 


Snart skal dere få bli med opp på loftet på besøk til søsteren min.

søndag 6. februar 2011

Every night I dream about ......








Noen vil kanskje kalle det enkel standard, men eg har aldri hatt større soverom, hatt så stor takhøyde og så mye skapplass. Det er det eg drømmer om. 





Hva drømmer dere om?

torsdag 3. februar 2011

Røde detaljer

Nå skal dere få se badet til Tante Kari Merete. Det har noen friske røde detaljer. På veggene har de lagt fliser i våtromssonen og trepanel i resten. Innredningen er fra Ikea.



















                                       Morsom pynt i vinduet.